Activiteiten overzicht

Overigen

Wandelingen

Wandelactiviteiten

Zwerftochten, de landelijke wandelvereniging van de NKBV organiseert tal van wandelingen in binnen en buitenland. Klik hier voor meer informatie

Cursussen & Workshops

Beginnerscursus rotsklimmen

Bij de beginnerscursus rotsklimmen leer je de eerste meters maken in de rotsen. Het klimmen van geprepareerde routes, het naklimmen in routes met meerdere touwlengtes en de basisvaardigheden voor het zelfstandig kunnen tope-ropen van routes zijn onderdeel van deze cursus.

Soms bieden we de cursus specifiek aan, maar veelal krijg je de inhoud van deze cursus tijdens normale weekenden. Je wordt gekoppeld aan een ervaren instructeur of diens begeleider en zal zo al klimmende de benodigde informatie krijgen.
We raden beginnende rotsklimmers aan om eerst ervaring op te doen in de klimhal.

Dit is niet noodzakelijk maar helpt we bij het maken van de eerste stappen.
Deze cursus is geen officieel onderdeel en kent dan ook geen examen.

Voor geoefende indoor klimmers is dit onderdeel in een dagdeel te behalen.

Diverse workshops om beter te leren klimmen

Tijdens onze reguliere klimweekenden delen we, indien de situatie het toelaat, onze kennis in de vorm van verschillende workshops.

Binnen de regio hebben tal van onze leden jaren ervaring op verschillen gebieden van de klim- en bergsport. Ook op het gebied van adventure klimmen, sneeuwschoen wandelingen, via ferrata's/klettersteigen, alpine- (trek)tochten, sportklimbegeleider of instructeurschap kunnen we adviseren. Ga met ons mee en ontdek!

Klimcursus Outdoor Voorklimmen

Klaar om zelfstandig te leren rotsklimmen?

Bij de cursus Outdoor Voorklimmen leer je het klimmen van volledig behaakte routes (met meerdere touwlengtes), het bouwen van standplaatsen, risico’s inschatten en basis reddingstechnieken.
We adviseren om eerst voldoende klimervaring (binnen) op te doen. Het kunnen indoor voorklimmen is een pre maar geen must.

Meer informatie over de inhoud van de cursus is te vinden in het cursusboekje Outdoor Voorklimmen (pdf)

 

Voor deelname aan een uitgezet cursustraject (voorklimmen) kan de regio op maat instructielessen opzetten. Hierbij wordt een minimale groepsgrootte van 8 deelnemers gehanteerd. Naast de oefening in de rots ( minimaal 3 weekenden) worden technieken in de hal geoefend. Als afsluiting vind er een examen plaats. De totale duur van de cursus is afhankelijk van het niveau van de groep. De meeste cursusonderdelen vinden plaats tijdens de reguliere weekenden.

Mocht er op het moment geen cursus plaatsvinden of heb je deze gemist? Dan kan je jezelf aanmelden als "Cursist". Je ontvangt dan tijdens dat weekend instructie over het gewenste onderdeel. Hierbij heb jezelf de regie in handen over je leertraject. Voorafgaande de activiteit zal contact met je worden opgenomen.

Opleidingen

Kader

Wil je anderen laten kennismaken met sportklimmen en sportklimactiviteiten begeleiden? Volg dan een opleiding tot Sportklimbegeleiders (SKB2) of Sportkliminstructeur (SKI) voor het outdoor klimmen zodat je verenigingsactiviteiten van de Regio kan begeleiden.

Opleiding op aanvraag.

Zoek deze activiteit op in de agenda