Activiteiten overzicht

Klimactiviteiten

Alle klimactiviteiten voor volwassenen

Klimactiviteitenoverzicht

Klimweekenden

Van maart tot en met november organiseren we diverse klimweekenden naar verschillende klimgebieden in België & Duitsland.

Zoek deze activiteit op in de agenda

Tijdens een klimweekend wordt er geklommen in de buurt van de overnachting. Vanaf vrijdagavond worden alle deelnemers verwacht in de hut, camping of op het bivakveld. Zaterdag en zondag zal er geklommen worden in het desbetreffende gebied. Tijdens elk klimweekend is er een kliminstructeur aanwezig die het geheel in goede banen zal leiden. Afhankelijk van de wensen en ervaring van de deelnemers zullen klimgroepen worden samengesteld en trekt ieder min of meer zijn eigen plan. Tijdens het middaguur en aan het einde van de dag komt iedereen weer bijeen.

Beginnende en onervaren klimmers zullen gekoppeld worden aan een kliminstructeur en kunnen tijdens het weekend zo op een veilige manier ervaring opdoen met de klimsport.
Klimweekenden zijn toegankelijk voor volwassenen met of zonder ervaring. Kinderen en jeugd onder de 18 kunnen alleen deelnemen indien onder begeleiding van een volwassenen of deelnemen aan een van onze jeugd- en kinderactiviteiten.

Voorwaarden

Tijdens door de NKBV georganiseerde weekenden wordt ter bevordering van de veiligheid de Aanbevolen Technieken gehanteerd. Eventuele wensen m.b.t. voorklimmen e.d. dienen vooraf met de sportkliminstructeur (SKI) overlegd te worden. Tevens zal de SKI in overleg met de deelnemers een eindtijd voor het weekend vaststellen. Vervolgactiviteiten zijn dan voor eigen verantwoordelijkheid. De touwen van de regio blijven bij de SKI.

De regio is o.a. verantwoordelijk voor De deelnemer is o.a. verantwoordelijk voor
-Organisatie en informatie uitwisseling weekend. -Vervoer van en naar de locatie.
-Voldoende materiaal (touw). -Het bezitten van voldoende eigen materiaal of deze te huren bij de regio.
-Voldoende begeleiding (SKB's & KI). -Bezitten van klimjaarkaart en geldig lidmaatschap*
-De voorziening van vocht en voedsel tijdens het weekend**


*= Niet van toepassing voor introducees.
**= Tenzij anders vermeld

Lidmaatschap NKBV
niet verplicht

Familie-klimweekenden

Klimmen met jong en oud kan tijdens de Familieweekenden. In dit weekend is een regulier klimweekend gecombineerd met een jeugdweekend. Daarnaast worden de maaltijd door de regio ingekocht en door de deelnemers gezamenlijk bereid. De kosten voor deze maaltijd zijn doorberekend in de prijs. De maaltijden door de regio betreffen zowel het avondeten, ontbijt, lunch en extraatjes. Eventuele frisdranken voor bij de rotsen kan men het beste zelf meenemen.

Zoek deze activiteit op in de agenda

Hemelvaartweekend Fontainebleau

4-daagse boulder activiteit in Fontainebleau Frankrijk

Zoek deze activiteit op in de agenda

Met jaarlijks circa 40 deelnemers is het hemelvaart weekend een van de populairste activiteiten van de regio. Tijdens deze vier dagen gaan we met z'n allen boulderen in het gebied Fontainebleau, 100KM ten zuidoosten van Parijs in Frankrijk. Er kunnen zowel lossen boulders als hele parcoursen worden afgelegd waardoor zowel de gevorderden als beginners, jong en oud perfect uit de voeten kunnen. Naast actieve klimmers gaan er dan ook vooral veel mensen mee voor de gezelligheid.

We verblijven op de camping waar we een groot veld tot onze beschikking hebben. Een kampvuur en diverse andere activiteiten ontwikkelen zich verder vanzelf
De meeste mensen arriveren op woensdag middag tot en met donderdag ochtend. Op zondag rond het middaguur gaan de meeste leden huiswaarts.

Gervorderde weekenden

In tegenstelling tot de klimweekenden zijn weekenden voor gevorderden alleen toegankelijk voor leden die de benodigde ervaring hebben en in het bezit zijn van een Klimvaardigheidsbewijs.

Zoek deze activiteit op in de agenda

Indoor klimmen

Wil jij gezellig klimmen met andere leden uit de regio? Verschillende leden van de regio zijn tevens regelmatig in verschillende klimhallen in de buurt van Dordrecht!

Zoek deze activiteit op in de agenda