Jeugdcommissie

Vorige

Vragen over jeugdactiviteiten? Maak kennis met onze jeugdcommissie!

De vaste jeugdleiding (ook wel jeugdcommissie genoemd) bestaat uit Stefan, Wouter, Eva, Sam en Margot.
Daarnaast gaan er, afhankelijk van de groepsgrootte, andere kliminstructeurs en ervaren klimmers als leiding mee.

Voorafgaand aan het klimmen worden er groepjes gevormd waarbij rekening wordt gehouden met ieders niveau, leeftijd en houding. Deze groepjes zullen vervolgens onder begeleiding van ervaren en gecertificeerde kliminstructeurs gaan klimmen. De instructeurs dragen zorg voor een veilige, leuke en leerzame klimomgeving.

De jeugdleiding organiseert niet alleen het weekend, maar zorgt er ook voor dat iedereen het naar zijn zin heeft. Een weekend zonder ouders van thuis weg is erg leuk maar soms ook spannend. Wij dragen dan ook niet alleen de zorg voor veilig klimmen, maar ook begeleiding buiten het klimmen om zodat iedereen een leuk weekend heeft!

Hieronder stellen we onszelf kort voor;

Stefan Buil (jeugdcoördinator)

Hoi ik ben Stefan, en klim al een kleine 30 jaar bij onze regio met veel plezier.

Ook ben ik al jaren een van de vaste begeleiders bij onze klimweekenden voor de jeugd. Ben daar veruit de oudste van de begeleiders en heb bijna iedereen nog meegenomen toen zij mee gingen als jeugd, nu nemen ze mij mee als het spannend wordt bij het klimmen. Mooi om te zien dat de rollen nu soms omgedraaid zijn.

Verder ga ik ook meestal 1 of 2 weken per jaar naar Fontainebleau om te boulderen. Bij de familie weekenden van onze regio kan je mij ook altijd vinden, ik probeer ook nog wel eens aan te sluiten bij een van onze regio weekenden maar moet deze meestal voorbij laten gaan wegens tijdgebrek.

Wouter Gregoor

Hoi, Ik ben Wouter en ik ben de vaste kliminstructeur van de Rivierenland jeugd. Ik klim sinds mijn 14e en ging vroeger zelf ook mee als jeugdlid. Dat was altijd heel leuk en daarom ben ik later zelf jeugdleiding geworden.

Het leukste vind ik het om zelf mooie routes te klimmen, maar ik deel dat ook graag met anderen die minder ervaring hebben. Iedereen is welkom op onze weekenden; of je nou nog nooit geklommen hebt of al veel ervaring hebt in de klimhal. Dat maakt het voor mij als instructeur ook heel afwisselend.

Mijn favoriete klimgebied in de Ardennen is Beez en daarbuiten Leonidio (Griekenland). Ik probeer met zoveel mogelijk weekenden van NKBV Rivierenland mee te gaan, meestal samen met mijn vriendin Simone. Daarnaast fiets ik graag (vooral mountainbike) en reis ik graag door de bergen met ons camperbusje.

Eva Calkhoven

Hoi! Ik ben Eva en ik woon samen met mijn 2 zoons, Guus en Rutger, in Zwijndrecht.

Ik klim al ruim 20 jaar en nog steeds doe ik dit met veel plezier, zowel in de klimhal als buiten in de rotsen. Sinds 2013 (wel met een paar jaartjes pauze) ga ik mee als begeleider van de jeugdweekenden van de NKBV Rivierenland. Dit is zo leuk om te doen! En mijn eigen kinderen gaan sinds 2 jaar mee en dat is natuurlijk dubbel leuk!

Verder ga ik zelf ook nog graag 1 of 2 keer per jaar met een volwassen klimweekend mee. Het is een fijne vereniging en een weekend zo met elkaar in de natuur en rotsen is fantastisch! Ik hoop het nog lang te blijven doen.

Sam Thape

Hoii, mijn naam is Sam en ik ga sinds kort mee als ondersteuning bij de jeugdweekenden! Sinds 2014 ben ik regelmatig te vinden in de klimhal in Dordrecht, hier heb ik ook zo'n 6 jaar gewerkt.

In 2016 ben ik voor het eerst meegegaan met een jeugdweekend van de NKBV en sindsdien heb ik het altijd geweldig gevonden. Doordeweeks ben ik 2x per week te vinden in de klimhal en ik ga dan ook regelmatig mee met mijn vader en vrienden tijdens de familie(klim)weekenden!

Naast het klimmen heb ik in oktober 2023 de opleiding tot verpleegkundige succesvol afgerond en werk ik momenteel in het ziekenhuis als Kinderdiabetes Verpleegkundige in opleiding.

Voor meer informatie kunt u mailen naar jeugd@rivierenland.nkbv.nl

Margot Drijver

Mijn naam is Margot Drijver en ik klim al vanaf ongeveer 2013 in de klimhal (indoor).

In 2014/2015 had ik mijn eerste ervaring met het outdoor klimmen en in 2015 ben ik dan ook lid geworden van de NKBV. Ik ging jaren lang mee met de jeugdweekenden, wat ik altijd super te gek vond! Lekker klimmen met leeftijdsgenootjes en lol maken met elkaar.

Later ben ik gevraagd om als jeugdleiding te ondersteunen bij de jeugdweekenden. Ook ga ik wel eens weekendjes weg met mijn vriend, ouders en andere klimvrienden om lekker te genieten van de rotsen en de hoogte.

Verder werk ik in het dagelijks leven in de zorg als verzorgende IG, dit doe ik met heel veel plezier:)