Jeugdcommissie

De vaste jeugdleiding (ook wel jeugdcommissie genoemd) bestaat uit Stefan, Wouter en Nykki. Daarnaast gaan er, afhankelijk van de groepsgrootte, andere kliminstructeurs en ervaren klimmers als leiding mee. Voorafgaand aan het klimmen worden er groepjes gevormd waarbij rekening wordt gehouden met ieders niveau, leeftijd en houding. Deze groepjes zullen vervolgens onder begeleiding van ervaren en gecertificeerde kliminstructeurs gaan klimmen. De instructeurs dragen zorg voor een veilige, leuke en leerzame klimomgeving.

De jeugdleiding organiseert niet alleen het weekend, maar zorgt er ook voor dat iedereen het naar zijn zin heeft. Een weekend zonder ouders van thuis weg is erg leuk maar soms ook spannend. Wij dragen dan ook niet alleen de zorg voor veilig klimmen, maar ook begeleiding buiten het klimmen om zodat iedereen een leuk weekend heeft!

mail: jeugd@rivierenland.nkbv.nl

Hieronder stellen we onszelf kort voor;

Stefan Buil (jeugdcoördinator)
Een kleine 20 jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met het buiten klimmen in een vakantie, dit beviel zo goed dat ik later lid ben geworden van onze vereniging.

Na een aantal jaren als lid van de vereniging te zijn geweest werd er gevraagd of ik niet eens een keer mee wou met een jeugdweekend als begeleider.
Dit is zo leuk dat ik nu al een paar jaar bij het team van vaste jeugdbegeleiders hoor.
Ik vind het mooi dat de jeugd waar ik mee begon, en die het toen spannend vonden, nu volwassen zijn geworden en mij nu laten zweten als ik mag proberen om hun te volgen als na klimmer in de route die zij fluitend voor klimmen.
Binnen klimmen komt er door tijd gebrek helaas niet van, maar bij een weekendje buiten klimmen met de regio probeer ik er bij te zijn.

Wouter Gregoor
Als (eeuwige?) student probeer ik mijn vrije tijd zoveel mogelijk te vullen met klimmen en andere outdoor-activiteiten. Zelf klim ik twee keer per week in de hal en ga regelmatig naar de klimgebieden in België maar ook Spanje, Frankrijk en de Alpen. Ik vind het leuk om moeilijke routes te klimmen maar ’s avonds een biertje (of meer) bij het kampvuur met vrienden is minstens zo belangrijk!

Naast zelf uitdagende routes klimmen begeleid ik beginnende klimmers als Sportklimbegeleider (SKB2-OV) tijdens hun eerste stappen in de rotsen. Daarnaast ben ik in het zomerseizoen werkzaam als mountainbike-gids voor DE mountainbike operator in de Alpen: trailAddiction.

Na zelf de jeugd ontgroeid te zijn ben ik al een aantal jaar actief als jeugdleiding. Ik vind het leuk om gezellige jeugdweekenden te organiseren en het geeft me veel voldoening de jeugdleden zelfstandig te leren klimmen. Onze jeugdafdeling is de basis van een mooie bergsport-carrière! Tot snel?!

Nykki Groenendaal
Als kind liep ik altijd in de zomervakantie in de Zwitserse Alpen samen met mijn ouders. Hier genoot ik altijd erg van. In de winter gingen we daar skiën. Nu nog steeds ga ik graag naar de Alpen om te klimmen en te wandelen.

Toen ik elf was ben ik begonnen met sportklimmen, eerst alleen in de hal en later ook buiten. Ik ging zelf met jeugdweekenden mee van de NKBV. Later werd ik zelf jeugdleiding. Dit doe ik met plezier.