Het bestuur

Het bestuur van de regio Rivierenland initieert, organiseert, coördineert en evalueert in algemene zin de activiteiten van de regio. Zij vergadert een 3 à 4 keer per jaar en legt (financiële)verantwoording af aan de leden tijdens de presentatie van het jaarverslag dat gepresenteerd wordt op de Algemene Ledenvergadering van de regio.

Bestuursleden kunnen worden gekozen/aangesteld na kandidaatstelling voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering eind maart. De aanstelling als bestuurslid is in principe voor 4 jaar. Hierna kan het bestuurslid zich opnieuw, voor een nieuwe periode,  kandidaatstellen en eventueel herkozen worden.

Voor de mailadressen van het bestuur en overige vrijwilligers: zie onze contactpagina.

 

Voorzitter - Robert Vink
Dat je ook lid kan zijn van NKBV regio Rivierenland zonder een oer-fanatieke klimmer te zijn, bewijst de voorzitter wel! Mijn naam is Robert Vink en ik ben ongeveer 15 jaar lid waarvan de laatste 5 als voorzitter van de regio. Geen bergsport verleden dat met de paplepel werd ingegoten, geen indrukwekkende toppogingen, onmogelijke passages of lastige 6B: nee, simpel “iets” met de bergen en de bergsport.

De afgelopen jaren is het indoorklimmen even op een laag pitje gezet. Wel probeer ik de vakanties zo te plannen dat er ook ruimte is voor bergwandeltochten door de Alpen, Pyreneeën en ook buiten Europa.

Een paar weekenden per jaar ga ik met veel plezier met de regio mee naar de Belgische Ardennen om daar, hangend aan de rotsen van Beez, Yvoir of Hotton, te genieten van het klimmen, het “buiten”  en bovenal gezellig samenzijn.

 

Secretaris - Kees den Tuinder
De eerste keer dat ik met bergsport in aanraking kwam was in de jaren negentig tijdens een vakantie in Lauterbrunnen in de Jungfrau regio. Een prachtig gebied met indrukwekkende toppen. Daar is de liefde voor de bergen ontstaan. In de jaren daarna volgen veel huttentochten, maar ook beklimmingen van bescheiden topjes, zowel in de Alpenlanden als in Noorwegen.

Tijdens de vakanties staan de Alpen meestal op het programma, en met vrienden maken we ieder jaar een tocht in de Alpen of Dolomieten.

Het is alweer wat jaren  geleden dat Jos Mesman, die destijds voorzitter was mij vroeg plaats te nemen in de redactie van het Regioblad Relais. Van het één komt het ander, ik ben ondertussen bezig aan mijn tweede termijn als secretaris van deze Regio.

 

Penningmeester - Elwin Groenendijk
Al als kind ben ik opgegroeid met bergsport. Het kon dan ook niet uitblijven dat klimmen mijn nummer 1 hobby zou worden. Sinds 1991 klim ik buiten (er is beeldmateriaal), sinds 2004 klim ik op plastic en sinds begin 2010 ben ik toegetreden tot het bestuur van onze regio. Gezien mijn achtergrond in Finance was dit een logische stap, maar daarnaast doe ik het vooral omdat ik de vereniging een warm hart toedraag.

Ik houd me alleen bezig met sportklimmen, met een voorkeur voor single-pitch. In 2013 heb ik het SKB examen met glans afgerond. Zodoende kan ik ook tijdens onze weekenden minder ervaren klimmers kennis laten maken met de rotsen. In 2014 heb ik voor het eerst aan trad climbing gesnoven, hier zal ik me in de nabije toekomst zeker ook meer mee bezig gaan houden.

Wanneer ik niet aan het klimmen ben, ben ik aan het werk, wanneer ik niet aan het werk ben probeer ik te klimmen (samen met vrouwlief).

Favoriete gebied Belgie: Beez
Mooiste klim bestemming tot op heden: Mallorca
Verlanglijst: Kalymnos / Geyikbayiri