Lezing: Wandelen en klimmen in Marokko

Lezing: Wandelen en klimmen in Marokko

26 november staat er weer een lezing gepland!

De jaarlijkse lezing staat weer gepland! Dit keer een mooie presentatie door Taco Spiensma over wandelen en klimmen in Marokko. Mis het niet en kom 26 november naar de klimhal MN Dordrecht.

Het begint op 20.30u, toegang is gratis!

Taco Spriensma stelt zichzelf even voor:

Woonachtig in Puy St Vincent, Massiv des Ecrins. Na 8 jaar als Privat Banker te hebben gewerkt ben ik mijn passie gaan volgen, leven reizen en klimmen in de bergen. Baan opgezegd en wereldreis gemaakt waar langzamerhand het klimmen een hoofddoel begon te worden. Klimmen en reizen zijn nu een levensader in mijn leven.

 

Ik werk als Chalet beheerder in de Franse Alpen waarbij de werktijden zich met name concentreren op de ochtenden en avonden waarbij je de nodige tijd overdag overhoudt om te genieten van de mooie natuur en omgeving.

 

Begin dit jaar ben ik voor 5 weken naar Marokko geweest. De eerste week om een reis van Mountain Network te begeleiden naar het dak van Noord Afrika, Jebel Toubkal 4167m. Daarna ben ik samen met Annematie afgereisd naar de Gorges du Todra om twee weken te klimmen. Fantastische regio, schitterende Gorge.

 

Vanuit daar terug gekeerd naar Marrakech en met 6 vrienden doorgereisd naar de West kant van de Atlas om te gaan klimmen in de Gorges du Taghia. Een plaats waar je niet anders kan komen dan met ezels, een dorp waar ze pas sinds 2014 elektriciteit hebben en het drinkwater nog uit de berg spuit. Een Bigwall mekka voor de Hardcore klimmer. Rode wanden van 300 tot 800m in een ambiance die onbeschrijfelijk mooi en avontuurlijk is! Een plek waar je als rots klimmer geweest moet zijn. Waar westerse en Marokkaanse cultuur elkaar ontmoeten. Onbeschrijfelijk mooi.

 

In de presentatie heb ik naast de tocht naar Toubkal, klimmen in de Todra en klimmen in de Taghia ook een tour touristiek in Marrakech, cultuur en gebouwen, Koranscholen en prachtige taferelen.

 

Dus: ligt jouw horizon voorbij de 6A in de hal? : je bent van harte welkom!