Cancelled wegens corona maatregelen  Djangart Unchained

Cancelled wegens corona maatregelen Djangart Unchained

Vindt plaats op

Presentatie van de NKBV Expeditie Aacademie door Mats Wentholt en Jorian Bakker. Vrijdag 13 maart, aanvang 20.00 u.

Eind 2018 ging de NKBV Expeditie Academie naar het verre zuid-oosten van Kirgizië. Na twee jaar trainen, klimmen en voorbereiding reisde het team van 8 naar de grens met China om nieuwe lijnen en onbeklommen toppen te beklimmen. Het leverde heel wat mooie verhalen en beeldmateriaal op en vooral onvergetelijke ervaringen. 

Benieuwd hoe je een berg een naam geeft, een zwembad op 3500m eruitziet en waarom de Expeditieacademie door de American Alpine Journal gepubliceerd werd?

Kom vrijdag 13 maart om 20.00 u. naar De Zelling 8, Hendrik Ido Ambacht.
Toegang gratis, (bij Lucrasoft, parkeren op terrein bij Lucrasoft)

 

Over de Expeditie Academie;

 De NKBV Expeditie Academie leidt jonge en getalenteerde Nederlandse bergsporters op tot allround alpinisten die eerstbeklimmingen doen in ongebaand terrein. Tien deelnemers halen alles uit hun passie en verleggen hun grenzen. In ruim twee jaar worden ze opgeleid tot allround alpinist. Met als kroon op de opleiding: een expeditie naar een aansprekend doel.

De focus van het leertraject ligt op de vele dingen die de deelnemers tot een goede, veilige en solide. alpinisten maken. In het begin van het traject wordt aandacht besteed aan klassiek alpinisme. Daarna wordt we verder uitgebouwd. Het volgende komt onder andere aan bod:

  • Rotsklimmen op eigen zekeringen
  • Snel en efficient multi-pitch klimmen
  • Mixed- en ijsklimmen
  • Klassiek alpinisme.
  • EHBBO/bergredding
  • Lawinekunde
  • Expeditieplanning

Als afsluiting van het opleidingsprogramma organiseert het team een expeditie naar een avontuurlijk doel in één van de zogenaamde Greater Ranges. Denk hierbij aan een bestemming in de Himalaya, de Pamir, de Andes, Groenland of Alaska. Dit einddoel is afhankelijk van de eigen vaardigheden en wensen als team. Deze keer dus; Kirgizië